Citaat van het moment:   


Stel u heeft een onoverkomelijk betalingsprobleem en uw vennootschap MOET failleren, pas na de doorstart heeft u weer een gezonde onderneming.

De oude vennootschap waar u directeur van bent gaat failliet. Dan heeft u als bestuurder een probleem, want u moet bij de curator komen en dat is nou net iets waar de meeste ondernemers een hekel aan hebben. Daarnaast is er nog een probleem, u staat als bestuurder geregistreerd in het Nationaal Faillissement register, en wie wil daar nou instaan??

De meeste curatoren, hebben de slechte gewoonte direct te dreigen met terminologieën als bestuurdersaansprakelijkheid. Als u niet uitkijkt wordt u ook nog eens door een curator privé geheel uitgekleed omdat hij meent u als directeur privé aansprakelijk te houden voor de schulden van de vennootschap.

Zeker als u vermogen heeft, een eigen huis met overwaarde. Curatoren zullen er alles aan doen om in eerste instantie hun eigen (zakken) honorarium zo hoog mogelijk op te drijven, er is toch niemand, behalve een Rechter Commissaris die toezicht houdt op het reilen en zeilen van een curator, en die R/C heeft absoluut geen idee hoeveel uur een curator in werkelijkheid heeft besteed aan een faillissement.

Verstandig is het dan om tijdig de aandelen van uw naam af te hebben en u uit te laten schrijven als directeur van de onderneming. Arithmos biedt u de kans en de oplossing adequate maatregelen te nemen en wij houden u uit de wind.

Voorkom dat u helemaal met lege handen achterblijft! Een goede voorbereiding op een onafwendbaar faillissement kan dag-en-nacht verschil uitmaken in hoe het proces op zich verloopt. Laat u goed voorlichten en neem direct contact met ons op!