Citaat van het moment:   


Arithmos is opgericht in 1996. De eigenaren werkten destijds bij toonaangevende detacheringsbureau's. Bij deze bureau's was de strategie grow or go. Met grow werd bedoeld het groeien vanuit een technische functie naar een management functie. In de praktijk blijkt echter dat niet iedere goede technische specialist een goede manager is. Voor degene die wilden groeien als techneut bleek weinig promotie en waardering weggelegd. Arithmos heeft zich op die doelgroep gericht.

Arithmos is eind jaren negentig begin deze eeuw gegroeid in niche markten, voornamelijk telecom. Eind 2001 begin 2002 viel de telecommarkt nagenoeg geheel weg. Arithmos is er toen, evenals concurrenten, niet aan ontkomen om van veel personeel afscheid te nemen. Wat overbleef zijn vooral goede herinneringen aan geweldige opdrachten en een zeer noodzakelijke herorientatie van het bedrijf in zeer afgeslankte vorm.

Vanaf 2002 is Arithmos zich gaan toeleggen op de realisatie van technieken en methoden bij MKB bedrijven. Een groot deel van de benodigde kennis is hergebruik van ervaring bij de grote opdrachtgevers van weleer. De rest van de kennis werd opgedaan via samenwerking met partners, kennisinstituten, universiteiten en hogescholen.

Vanaf begin 2007 is Arithmos actief in zowel MKB als in Top500 bedrijven van Nederland. Arithmos zou graag in de toekomst beide posities, ook al zijn ze nog zo verschillend, handhaven en verder ontwikkelen.